2021. október 31. napjáig nyújható be.

hirdetmeny_karacsonyi_csomag_2021

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Zalaszentmihály Községi Önkormányzata Képviselő-testületének a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló, módosított 1/2021 (I.5.) önkormányzati rendelete 26. §-a szerint a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő, szociálisan rászoruló személyek részére a karácsony előtti időszakban, élelmiszercsomagot biztosíthat az önkormányzat.

26. § (1) Az önkormányzat képviselő-testülete –kérelemre- azon nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő, szociálisan rászoruló személyek részére, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 950 %-át nem haladja meg, és az egy főre jutó vagyon értéke nem éri el a 855.000 Ft-ot, egyedülálló vagy egyedül élő esetén a 1.400.000, - Ft-ot, a karácsony előtti időszakban élelmiszercsomagot biztosíthat.

(2) Az élelmiszercsomag értékének megállapításáról, valamint a támogatási kérelem benyújtásának határidejéről külön határozattal dönt a képviselő-testület.

(3) A támogatásra való jogosultság megállapításáról és az élelmiszercsomagok kiosztásáról a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

 

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege jelenleg: 28.500.-Ft, melynek a 950 %-a 270.750-Ft.

 

A támogatás a Zalaszentmihályi Közös Önkormányzati Hivatalban benyújtandó, a tájékoztatóhoz mellékelt kérelem nyomtatvány és jövedelem- és vagyonnyilatkozat kitöltésével és a nyugellátás, vagy egyéb nyugdíjszerű ellátás, valamint a család jövedelemmel rendelkező tagjainak utolsó havi nettó jövedelméről szóló igazolás csatolásával igényelhető, legkésőbb 2021. október 31. napjáig.

A támogatás igénylésével kapcsolatban tájékoztatás kérése, valamint a nyomtatványok személyes átvétele a hivatalban lehetséges. A kérelem nyomtatvány kitöltésével és egyéb a támogatás igénylésével kapcsolatos segítség a hivatalban, vagy a 92/368-081-es telefonszámon kérhető.

Zalaszentmihály önkormányzati képviselők listája

Dr. Csikós Andrea Dóra polgármester
Sinkovics László alpolgármester
Dr. Schindlerné Balatoni Edit képviselő
Mészáros Márk képviselő
Németh Józsefné képviselő

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.